Lunch miesiąca
-
Oferta specjalnaTo danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon11:00 – 17:00wto11:00 – 17:00śro11:00 – 17:00czw11:00 – 17:00pią11:00 – 17:00sobniedz
Skomponuj swój zestaw lunchowy
Na dobry początek
-
Foccacia Al Erbe
włoski podpłomyk z pieca ok. 30 cm, parmigiano reggiano, suszone zioła, oliwa z oliwek, sól morska -
Nowość
Foccacia Caprese
włoski podpłomyk z pieca ok 30 cm, pesto z rukoli, mozzarella fior di latte, konfitowane pomidory w oliwie z oliwek, czosnek -
Nowość
Bruschetta
trzy grzanki z pieca, pomidorki koktajlowe, oliwki, kapary, czerwona cebula, rukola, parmigiano regiano, czerwony pieprz, oliwa z oliwek -
Chwilowo niedostępne
Krem z pomidorów z grzankami z mozzarellą i pesto
Pizza
-
Pizza Salame Piccante
sos pomidorowy , mozzarella fior di latte, salami spianata piccante -
Pizza Capricciosa
sos pomidorowy , mozzarella fior di latte, salami napoli, prosciutto crudo, pieczarki , karczochy , oliwki -
Szef kuchni poleca
Pizza Bella Cosa
sos pomidorowy , ser kozi , zapieczone pomidorki koktajlowe , kapary , czerwona cebula , bazylia, oliwa czosnkowa -
Szef kuchni poleca
Pizza Quattro Gusti
crème fraîche, mozzarella fior di latte, spianata piccante , gorgonzola , ricotta, parmigiano reggiano -
Salame al miele
crème fraîche, mozzarella fior di latte, salami napoli, orzechy włoskie, miód, ricotta, gorgonzola
Panzerotti
Pieróg z ciasta na pizzę o średnicy 30 cm z dodatkami, po wypieczeniu wykończony masełkiem ziołowym.
+ SOS POMIDOROWY GRATIS
+ SOS POMIDOROWY GRATIS
-
Napoli
sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, salami napoli, pieczarki, czerwona cebula -
Vesuvio
sos bbq, mozzarella fior di latte, chili, szarpana wieprzowina, czerwona cebula, czarna fasola -
Szef kuchni poleca
Pera
crème fraîche, mozzarella fior di latte, gruszka, ser feta, gorgonzola, suszone pomidory -
Szef kuchni poleca
Capri
sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto, pieczarki, karczochy, oliwki -
Nowość
Genova
sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, boczek, gorgonzola, czerwona cebula
Frykasy
Zawijane paluchy z ciasta na pizzę z dodatkami, po wypieczeniu wykończone masełkiem ziołowym.
+ SOS POMIDOROWY GRATIS
+ SOS POMIDOROWY GRATIS
Gnocchi
włoskie kluseczki ziemniaczane
-
Nowość
Della Casa Fresca
śmietanka, pierś z kurczaka, szpinak, suszone pomidory, czosnek, parmigiano reggiano -
Nowość Szef kuchni poleca
Sorrentina Forno (zapiekane)
sos pomidorowy, podwójna mozzarella fior di latte, podwójne parmigiano reggiano, bazylia, czosnek -
Nowość
Avanti Forno (zapiekane)
sos pomidorowy, nduja, gorgonzola, pomidorki koktajlowe, oliwki, czerwona cebula, czosnek, mozzarella fior di latte
Ziemniaki z pieca
-
Szef kuchni poleca
Contadino (650g)
śmietanka, pierś z kurczaka, pieczarki, papryka, brokuł, czosnek, por, mozzarella -
Barbecue
sos bbq, szarpana wieprzowina, pancetta, czerwona fasola, czerwona cebula, czosnek, chili, mozzarella -
Greco
śmietanka, oliwki, ser feta, suszone pomidory, papryka, czerwona cebula, por, cukinia, czosnek, mozzarella
Makarony
-
Strozzapreti Tartufo mała porcja (350g)
śmietanka, szarpana wieprzowina, pieczarki, czerwona cebula, czosnek, pasta z czarnej trufli, rukola, parmigiano reggiano -
Szef kuchni poleca
Strozzapreti Tartufo duża porcja (550g)
śmietanka, szarpana wieprzowina, pieczarki, czerwona cebula, czosnek, pasta z czarnej trufli, rukola, parmigiano reggiano -
Strozzapreti All'Amatriciana mała porcja (350g)
sos pomidorowy, pancetta, czerwona cebula, peperencino, czosnek, natka pietruszki, parmigiano reggiano -
Strozzapreti All'Amatriciana duża porcja (550g)
sos pomidorowy, pancetta, czerwona cebula, peperencino, czosnek, natka pietruszki, parmigiano reggiano -
Spaghetti Gorgonzola
śmietanka, szpinak, suszone pomidory, gorgonzola, orzechy włoskie, czosnek, parmigiano reggiano -
Nowość
Spaghetti Amico
oliwa, pierś z kurczaka, pancetta, papryka, pomidorki koktajlowe, cukinia, czosnek, peperencino, parmigiano reggiano, natka pietruszki -
Spaghetti Verdure
oliwa, cukinia, oliwki, czerwona cebula, suszone pomidory, papryka, parmigiano reggiano, natka pietruszki
Sałatki
MIX SAŁAT: szpinak baby, rukola, roszponka,
DRESSING DO WYBORU: winegret, ranczerski, oliwa czosnkowa, oliwa pikantna
+ PODAWANE Z FOCCACIĄ
DRESSING DO WYBORU: winegret, ranczerski, oliwa czosnkowa, oliwa pikantna
+ PODAWANE Z FOCCACIĄ
-
Sałatka Mediterraneo
mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórek, czerwona cebula, oliwki, mięta, kapary, kiełki, feta -
Szef kuchni poleca
Sałatka Pollo Piccante
mix sałat, pierś z kurczaka, gorgonzola, gruszka, jalapeno, ogórek, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, kiełki, prażone migdały -
Sałatka Ranch
mix sałat, bekon, szarpana wieprzowina, suszona żurawina, pieczone ziemniaki, czerwona cebula -
Sałatka Capra
mix sałat, pomidorki koktajlowe, ser kozi, gruszka, ogórek, żurawina, orzechy włoskie, kiełki, prażone migdały
Coś na słodko
-
Chwilowo niedostępne
Ciasto domowe królewiec
biszkopty, amaretto, espresso, krem jajeczny mascarpone, kakao
Sosy
Napoje
Wino
-
PIEMONTE BARBERA DOC BIO
Czerwone wytrawne
Region: Piemont, Włochy
Szczepy: Barbera Bio
Winifikacja: Winifikacja winogron z upraw ekologicznych, miękkie tłoczenie, z fermentacją w stali nierdzewnej.
Charakterystyka: Wino z ekologicznie uprawianych winogrona, o rubinowoczerwonym kolorze, średnie treściwe , średnio taniczne, wyczuwalne nuty jeżyn, wiśni, dojrzałej żurawiny, pikantne. Świeży smak.
Podawanie: dobrze komponują się z makaronami, daniami warzywnymi i drobiowymi oraz podrobami. Polecane do czerwonych i tłustych ryb.
Temperatura podawania: 16-18°C
Zawartość alkoholu: 13% vol -
CHIANTI RISERVA DE’VASARI DOCG
Czerwone wytrawne
Region: DOCG Arezzo, Toskania, Włochy
Szczep: Sangiovese 85%, Canaiolo 5%, Merlot 5%, Cabernet 5%
Winifikacja: zbiór ręczny, uważne sortowanie. Winifikacja z wykorzystaniem przedłużonej maceracji (Metoda Ganimede), uważna kontrola temperatury fermentacji. Po fermentacji malolaktycznej rozlewane jest do dębowych beczek w których leżakuje minimum rok.
Charakterystyka: czerwono-rubinowa barwa z delikatnymi refleksami skłaniającymi się w stronę granatu. W nosie aromat winny, czysty, z nutą wanilii i pieczonego chleba, lekka woń balsamiczna drewna i przypraw korzennych. Wraz z dojrzewaniem zwiększa swoją finezję zapachową. Na podniebieniu wytrawne, dobrze zaznaczona mineralność, odpowiednia kwasowość, delikatne taniny, dobra struktura, dobrze zbalansowane, wysoka harmonia smaku.
Podawanie: świetne na różne okazje. Polecane do pieczeni, mięsa z grilla, wszystkich mięs czerwonych, dziczyzny, dobrze dojrzałych serów.
Temperatura podawania: 20-22°C
Zawartość alkoholu: 13,5% vol. -
PODERE MONTEPULCIANO D’ABRUZZO DOC
Czerwone wytrawne
Region: D.O.C. Montepulciano d'Abruzzo / Abruzja, Włochy
Szczep: Montepulciano
Winifikacja: zbiór ręczny, maceracja maksymalnie 10 dni. Po fermentacji alkoholowej i malolaktycznej następuje 4 m-czne dojrzewanie w zbiornikach z nierdzewnej stali, po czym wino leżakuje jeszcze przez krótki okres w butelkach.
Charakterystyka: czerwono-rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. W nosie delikatne aromaty śliwki i czereśni. Na podniebieniu wino krzepkie i obfite, delikatne taniny, finał wytrawny, przyjemny.
Podawanie: polecane do makaronów z mięsnymi sosami, pieczonego białego i czerwonego mięsa, grillowanych mięs ogólnie.
Temperatura podawania: 18°C
Zawartość alkoholu: 13% vol -
PIEMONTE BIANCO DOC BIO
Białe wytrawne
Region: Piemont, Włochy
Szczepy: Organicznie uprawiane szczepy Riesling i Favorita Bio
Winifikacja: Winifikacja winogron z upraw ekologicznych; zimna maceracja; miękkie tłoczenie, z fermentacją w stali nierdzewnej i rafinacją na szlachetnym osadzie.
Charakterystyka: Słomkowożółty kolor, wyczuwalne zielone jabłko z nutami cedrowymi, miodu i wosku. Świetna mineralność, w ustach pełne i okrągłe.
Podawanie: na aperitif do sałat, makaronów i dań na bazie ryb.
Temperatura podawania: 8-10°C
13,5% vol -
CONDE JOSE CARMENERE RESERVA PRIVADA
Czerwone wytrawne
Region: Colchagua Valley, Chile
Szczepy: 85 % Carmenère , 15 % Merlot
Charakterystyka: Wino dojrzewa w beczkach 5 miesięcy z czego 80% dojrzewa w dębię francuskim i 20% na dębię amerykańskim. Kolor rubinowy, W aromacie wyczujemy wyraziste nuty truskawek i malin, podkreślonych delikatnie waniliową nutą dębu. W ustach dobrze zbudowane, długie i wyraziste z zachowanym owocowym charakterem.
Podawanie: Polecane do steków, dziczyzny i czerwonych mięs.
Temperatura podawania: 16 -18 °C
Zawartość alkoholu: 14%